امروز جمعه 07 اردیبهشت 1403 http://hesabdari.cloob24.com
0

استقلال به منزله فلسفه وجودی و روح حسابرسی مستقل است و حسابرسی مستقل بدون استقلال عملافاقد معنی و مفهوم است. استقلال در فرهنگ و بستر(1986)، به عنوان رهایی از هرگونه تاثیر، کنترل یا اراده دیگران تعریف شده است.
در فرهنگ اصطلاحات حسابداری آکسفورد، استقلال حسابرسان، اصلی بنیادی عنوان و در ادامه گفته شده است که «حسابرسان باید هم در ظاهر و هم در باطن مستقل باشند تا بتوانند با عین درستکاری و واقع بینی قضاوت کنند». هیات تدوین استانداردهای حسابداری دولتی آمریکا اقتدار کامل برای بیان بهترین پاسخ به کلیه ذی نفعان، فارغ از هرگونه نفوذ و فشار را لازمه استقلال حسابرسان، می داند. موتز و شرف (1961) و پس از آن لی(1972) استقلال را به عنوان فرض بدیهی رفتاری حسابرسی بیان کرده اند. در ایران در استاندارد حسابرسی 200 با عنوان «اهداف کلی حسابرس مستقل و انجام حسابرسی طبق استانداردهای حسابرسی» عنوان شده است که: از آنجا که حسابرسی با منافع عمومی سروکار دارد، بنابراین طبق الزامات آیین رفتار حرفه ای، حسابرس باید مستقل از واحد تجاری باشد. استقلال شامل استقلال واقعی و استقلال ظاهری است. استقلال حسابرس از واحد تجاری باعث می شود که وی بدون سازشکاری، نظر خود را اظهار کند.

0

هدف های سازمانی مدیران بسیار متنوع است. برخی هدف ها که به طور مکرر مورد تاکید قرار گرفته اند، عبارتند از: سود آوری، رشد و خودکفایی مالی، حداقل کردن بهای تمام شده و... در کوشش هایی که به منظور دستیابی به اهداف فوق صورت می گیرد معمولاً مدیران با چهار نوع فعالیت اصلی شامل تصمیم گیری، برنامه ریزی، رهبری فعالیت های عملیاتی و کنترل درگیر می شوند. این مقاله به بحث در مورد تصمیم گیری می پردازد بنابراین تصمیمات تجاری- تولیدی از لحاظ پیچیدگی و اهمیت بسیار متنوع است. اغلب این تصمیم گیری ها بر اطلاعات حسابداری مبتنی است که قسمت اعظم آن را اطلاعات تفصیلی مربوط به اقلام بهای تمام شده که به طور روزانه گردآوری شده تشکیل می دهد. توجه اصلی این مقاله نیز تصمیم گیری هایی است که براساس بهای تمام شده تفاضلی اتخاذ می شود. اگرچه هر یک از مدیران، تصمیمات خود را به گونه ای نسبتاً متفاوت اتخاذ می کنند لیکن اغلب آنان با مراحل زیرین در فرآیند تصمیم گیری توافق دارند:

1- تعریف مساله 2- شناسایی راه حل ها 3- گردآوری اطلاعات مربوطه 4- تصمیم گیری.
شاید مهم ترین مرحله در فرآیند تصمیم گیری تعریف مساله باشد زیرا کلیه فعالیت های بعدی این فرآیند به این مرحله بستگی دارد و تعریف نادرست مساله باعث اتلاف وقت و منابع می شود. هنگامی که مساله تعریف شد این سوال مطرح می شود که چگونه باید آن را حل کرد؟ برای حل مسائل معمولاً بیش از یک راه حل وجود دارد بنابراین مناسب ترین راه حل انتخاب می شود. مدیران برای تسهیل در امر تصمیم گیری ممکن است به اطلاعات متنوعی نیاز داشته باشد. پاره ای از این اطلاعات ممکن است کیفی، پاره ای دیگر کمی، قسمتی درون سازمانی و قسمت دیگر برون سازمانی باشد. برخی اطلاعات ممکن است بر مبنای قیمت ها و رویداد های گذشته و بعضی دیگر بر پایه انتظارات مدیران از قیمت ها و رویداد های آینده باشد.

0

حسابداری قراردادهای بلند مدت پیمانکاری

سیستم حسابداری موسسات پیمانکاری باید طوری طراحی شود که سود یا زیان دقیق پیمان در پایان کار تعیین شود. در حسابداری قراردادهای بلندمدت پیمانکاری ازاصول هزینه یابی سفارش کار تبعیت می شود. از این رو،برای آنکه بهای تمام شده هر طرح بطور جداگانه مشخص شود باید برای هر قرارداد پیمانکاری که منعقد می شودحسابی جداگانه در دفاتر افتتاح و برای سهولت مراجعه به اسناد و مدارک نظیر برگ درخواست کالا، حواله انبار و لیست دستمزد به هر پیمان شماره خاصی اختصاص یابد.

مساله اساسی در حسابداری پیمانکاری تعیین مخارج ودرآمد هر دوره مالی در طول مدت قرارداد است. در موردحسابداری قراردادهای بلندمدت پیمانکاری ذکر نکات زیرضروری است:

١- دورهای که مخارج مربوط به یک طرح شناسایی می شودبا امضای قرارداد آغاز و با تکمیل آن خاتمه می یابد.

٢- مخارجی را که پیمانکار قبل از انعقاد قرارداد برای شرکت در مناقصه انجام می دهد در صورتی که قابل تشخیص و شناسایی باشد جزو بهای تمام شده پیمان محسوب می شود در غیراین صورت جزو هزینه های دوره وقوع خواهد بود

٣- در یک واحد پیمانکاری مخارج انجام شده را می توان به ترتیب زیر طبقه بندی کرد:

الف-مخارج مستقیم، مانند مواد و مصالح مصرفی درپیمان، دستمزد کارگران و سرپرستان کارگاه واستهلاک ماشین آلات بکار گرفته شده در پیمان که جزو بهای تمام شده پیمان به شمار میآید.

ب -مخارج غیرمستقیم، مانند هزینه تعمیرگاه مرکزی، طراحی و خدمات فنی که بین پیمانهای مختلف مشترک است که معمولابرمبنای معقولی مانند دستمزد مستقیم، موادمستقیم و مبلغ پیمان بین پیمانهای مختلف سرشکن می شود.

ج -مخارج بی ارتباط با پیمانها، مانند هزینه های تحقیق و توسعه، هزینه های مالی غیر مرتبط باپیمانها و هزینه استهلاک ماشین آلات وتجهیزاتی که در پیمانها بکار گرفته نشده است. این مخارج جزوبهای تمام شده پیمان به حساب نمی آید زیرا با پیشرفت هیچیک ازپیمانها ارتباط ندارد. اما در برخی مواردهزینه های عمومی و اداری، هزینه های تحقیق وتوسعه و هزینه های مالی که بطور مشخص باقرارداد معینی ارتباط دارد به عنوان بخشی ازمخارج انباشته پیمان به حساب میآید.

4 - ضمانتنامه هایی که پیمانکار در طول اجرای طرح به کارفرما تسلیم می نماید می تواند به شکل آماری خارج ازدفاتر و یا در حسابهای انتظامی ثبت شود.

0

خصوصی سازی به مفهوم کاهش فعالیتهای اقتصادی دولت یا محدود کردن مداخله دولت در امور اقتصادی است.در تعریفی دیگر خصوصی سازی به معنای واگذاری منابع دولتی به بخش خصوصی است.

در ایران نیز طبق قانون محاسبات عمومی شرکت دولتی، واحد سازمانی مشخصی است که با اجازه قانون به صورت شرکت ایجاد شود و یا به حکم قانون یا دادگاه صالح ملی شده و به عنوان شرکت دولتی شناخته شده باشد و بیش از 50% سرمایه آن متعلق به دولت باشد.

شرکتهای تجاری که از طریق سرمایه گذاری شرکتهای دولتی ایجاد شوند تا جایی که بیش از 50% سهام آنها متعلق به شرکتهای دولتی باشند، شرکت دولتی تلقی می شوند.

در بسیاری از کشورها، به خصوص کشورهای در حال توسعه، شرکتهای دولتی به عنوان ابزارهای دولت به منظور دستیابی به تخصیص بهینه منابع و حصول کارایی اقتصادی، بوجود آمده اند. اما مرور زمان و پیچیده تر شدن شرایط محیط اقتصادی و بروز جدی مولفه رقابت در فعالیت های تجاری باعث شد تا عملکرد نامطلوب این شرکتها از جمله مسئله کارایی اقتصادی آنها نمود بارزی پیدا کند.

از این رو تخصیص و واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی صورت پذیرفت به گونه ای که در دهه 1980 و سالهای اولیه دهه 1990 اجرای سیاست خصوصی سازی به عنوان یکی از سیاستهای کلیدی برای حل مشکلات اقتصادی در کشورهای در حال توسعه انتخاب و به مرحله اجرا درآمد

انگلستان یکی از سرآمد ترین کشورها در اجرای سیاست خصوصی سازی است و در واقع آغازگر فرآیند خصوصی سازی به شمار می آید و پس از انگلستان موج خصوصی سازی سایر کشورهای توسعه یافته از جمله ایتالیا، فرانسه و آلمان را نیز فرا گرفت.

باید توجه داشت که با توجه به تجربیات دیگر کشورها، سیاست خصوصی سازی در شرایطی با موفقیت کامل توام خواهد بود که از ثبات رویه ای بلند مدت برخوردار باشد و تمام فعالیتهایی را که به نحوی در ارتباط با یکدیگر قرار می گیرند را در بر گیرد.

در ایران سیاست خصوصی سازی از سال 1370 و بر اساس مفاد تبصره 32 قانون برنامه اول توسعه کشور، به اجرا درآمد. در برنامه دوم و سوم توسعه اقتصادی نیز فرآیند خصوصی سازی یکی از اهداف و سیاستهای کلان اقتصادی دولت به شمار می آید. طرح و اجرای این سیاست، به عنوان یک راهبرد و راه حل اقتصادی برای رفع اختلالات موجود در کشور قلمداد گردیده است.

پس از شناسایی شرکتهای قابل واگذاری البته نه به طور کامل که طی سالهای 1368 و 1369 به انجام رسید، برخی مسائل از جمله روشهای واگذاری و راههای استفاده از درآمدهای حاصل از آن تعیین گردید و نهادهای متولی واگذاری تعیین شد. دولت در سال 1380 با تاسیس سازمان خصوصی سازی که زیر نظر وزارت امور اقتصاد و دارایی اداره می شود عزم جدی خود را برای اجرای این سیاست و تسریع و کارآمد کردن آن نشان داد.

0

اقلام‌ استثنایی‌:

اقلامی‌ با اهمیت‌ است‌ که‌ منشأ آن‌ رویدادها یا معاملاتی‌ می‌باشد که‌ در چارچوب‌ فعالیتهای‌ عادی‌ شرکت‌ واقع‌ می‌گردد و به منظور ارائه‌ تصویری‌ مطلوب‌، افشای‌ جداگانه‌ آنها، منفرداً یا در صورت‌ تشابه‌ نوع‌، در مجموع‌، به لحاظ‌ استثنایی‌ بودن‌ ماهیت‌ یا وقوع‌ ضرورت‌ می‌یابد.

اقلام‌ استثنایی‌ باید در محاسبه‌ سود یا زیان‌ فعالیتهای‌ عادی‌ منظور شود. مبلغ‌ هر قلم‌ استثنایی‌ (منفرداً یا در صورت‌ تشابه‌ نوع‌، در مجموع‌) باید به طور جداگانه‌ و ترجیحاً در متن‌ صورت‌ سود و زیان‌ تحت‌ سرفصل‌ درآمد یا هزینه‌ مربوط‌ منعکس‌ گردد. اعم از اینکه‌ انعکاس‌ این‌ اقلام‌ در متن‌ صورت‌ سود و زیان‌ یا در یادداشتهای‌ توضیحی‌ صورت‌ گیرد، این‌ اقلام‌ باید به‌عنوان‌ اقلام‌ استثنایی‌ قابل‌ تشخیص‌ باشد و این‌گونه‌ تصریح‌ گردد. شرح‌ مناسبی‌ در مورد هر یک از اقلام‌ استثنایی‌ جهت‌ درک‌ ماهیت‌ این‌ اقلام‌ ضروری‌ است‌.

تعریف فعالیتهای‌ عادی‌: فعالیتهای‌ معمول‌، تکرار شونده‌ یا منظم‌ واحد تجاری‌ (فعالیتهای‌ تجاری‌) و همچنین‌ فعالیتهای‌ مرتبطی‌ است‌ که‌ به‌ تبعیت‌ و در جهت‌ پیشبرد فعالیتهای‌ فوق‌ یا درنتیجه‌ آنها توسط‌ واحد تجاری‌ انجام‌ می‌شود. چنانچه‌ وقوع‌ برخی‌ رویدادها، صرف‌ نظر از ماهیت غیر معمول‌ یا تناوب‌ آن‌، در محیط‌ حاکم‌ بر عملیات‌ واحد تجاری‌ (اعم از اقتصادی، مقرراتی‌، جغرافیایی‌ و غیره‌) مورد انتظار باشد، آثار آنها بر عملیات‌ واحد تجاری‌ در زمره‌ فعالیتهای‌ عادی‌ تلقی‌ می‌شود.

0

پولشویی چیست؟

پول‌شویی فعالیتی غیرقانونی است که در طی انجام آن، عواید و درآمدهای ناشی از اعمال خلاف قانون، مشروعیت می‌یابد. به عبارت دیگر پولهای کثیف ناشی از اعمال خلاف به پولهای تمیز تبدیل گردیده و در بدنه اقتصاد جایگزین می‌شود.

پولشویی عبارتست از هرگونه عمل یا شروع به عملی به منظور پنهان ساختن یا تغییر ماهیت غیرقانونی درآمدهای حاصل شده به نحوی که به نظر می رسد منشا تحصیل آنها قانونی بوده اند.
‎پولشویی تنها نقل و انتقال و مبادله یا خرید و فروش نیست بلکه وسیع تر از این مفاهیم است. مقصود اصلی این است که درآمد نامشروع را مشروع جلوه دهند و در سیستم اقتصادی جامعه وارد نمایند و باید هر چیزی که به پولشویی کمک می کند اعم از فعل یا ترک فعل ممنوع شود.
پولشویی عمل بعد از کسب درآمد از منابع نامشروع است وجرم مضاعفی است بعد از فعالیت نامشروع و در ابتدا جرمی برای تحصیل درآمد از منابع نامشروع حاصل از قاچاق موادمخدر و... می باشد. چون پولشویی هم به تکمیل عمل نامشروع (جرم تقدم) کمک می کند و هم در حقیقت بخشی از همان عمل نامشروع است و علاوه بر آن زیانهای متعددی برای جامعه و اقتصاد ملی دارد. ‎
منظور از پولشویی این است که اجازه داده نشود مبالغ هنگفت نامشروع را بوسیله ظرفیتها و امکانات و سیستم های مدرن موجود وارد بازار و روند فعل و انفعالات اقتصادی کنند و با این عمل هم کار نامشروع خود را توسعه دهند و هم از امتیاز این امکانات سواستفاده نمایند. و سرانجام از پرداخت عوارض ومالیات و... نیز فرار کنند.‎طبق تعریف قانون مبارزه با پولشویی در ایران،جرم پولشویی عبارت است از:

تحصیل، تملک، نگهداری یا استفاده از عواید حاصل از فعالیت‌های غیرقانونی با علم به این که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در نتیجه ارتکاب جرم به دست آمده باشد.‎
‎تبدیل، مبادله، یا انتقال عوایدی به منظور پنهان کردن منشاء غیرقانونی آن با علم به این که به طور مستقیم یا غیر مستقیم ناشی از ارتکاب جرم بوده یا کمک به مرتکب به نحوی که وی مشمول آثار و تبعات قانونی ارتکاب آن جرم نگردد.
اخفاء یا پنهان یا کتمان کردن ماهیّت واقعی، منشاء، منبع، محل، نقل و انتقال، جابه‌جایی، یا مالکیّت عوایدی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در نتیجه جرم تحصیل شده باشد.

‎این عمل، یک روش معمول و منطقی برای بدست آوردن سود از فعالیتهای غیرقانونی برای مجرمان می‌باشد. خلافکاران از طیف وسیع اعمال غیر اخلاقی و غیر قانونی مانند استفاده از رانت شرکتهای دولتی در ایران وحذف منبع پول و همچنین قاچاق مواد مخدر، تقلبات، ثروتهای قابل مصادره، گروگان‌گیری، قمار و همچنین اهدای پول به سازمانهای تروریستی و حتی تقلبات مالی در اینترنت و یا دیگر ابزار اطلاع رسانی سودهای کلانی را بدست می‌آورند.

0

تفاوت ذخیره با اندوخته

ذخیره نوعی بدهی است که زمان تسویه و یا تعیین مبلغ آن همراه با ابهام نسبتاً قابل توجه است.ذخایر را می‌توان از سایر بدهی‌ها متمایز کرد، زیرا در مورد زمان تسویه و یا مبلغ آن ابهام وجود دارد. ذخیره باید در صورت احراز معیارهای زیر شناسایی شود: 1) واحد تجاری تعهدی فعلی (قانونی یا عرفی) دارد که در نتیجه رویدادی در گذشته ایجاد شده است. 2) خروج منافع اقتصادی برای تسویه تعهد محتمل باشد. 3) مبلغ تعهد به گونه‌ای اتکا پذیر قابل برآورد باشد.

اندوخته یک نوع محدودیت در تقسیم سود است و جزو حقوق صاحبان سهام است. اندوخته به دو نوع تقسیم می‌شود:1- اندوخته قانونی 2- اندوخته اختیاری (که انواع مختلف دارد) اندوخته قانونی 5% سود خالص است (در صورتی‌که شرکت سود ده باشد) و تا زمانی‌که به 10% سرمایه برسد اجباری است.

ذخیره در واقع طرف مقابل هزینه احتمالی است یعنی ما بخشی از هزینه هائی که احساس می کنیم احتمال وقوع دارند رو برآورد کرده وشناسائی می کنیم اما اندوخته برداشت از سود شرکت است که به مقاصد خاص از سود کنار گذاشته می شود.
‎پس اگر شرکت ما زیان هم داشته باشد می تواند ذخیره داشته ولی اندوخته خیر ونیز اندوخته کنار گذاشتن یا خرج نکردن سود است اما ذخیره نگهداری حساب هزینه احتمالی است که وقوع آن ممکن یا غیر ممکن باشد که این دو خیلی با هم شباهت دارند ولی کاربرد وجایگاه متفاوتی دارند.

ذخیره نوعی بدهی است که یا مبلغ آن و یا زمان پرداخت آن با ابهام قابل توجه ای روبرو است اما اندوخته اصلاً این ماهیت را ندارد و بیشتر در مورد حقوق صاحبان سهام (اندوخته قانونی و اختیاری) کاربرد دارد.

0

*تعریف ریسک حسابرسی:

یکی از فرآیندهای مهم در حسابرسی تعیین ریسک حسابرسی است.ریسک حسابرسی یعنی آن ریسکی که تحریف با اهمیتی در صورتهای مالی وجود داشته باشد وحسابرس ندانسته نظر خود را از بابت آن تعدیل نکند.

یا بعبارتی احتمال خطر اینکه حسابرس ناآگاهانه نتواند نظر خود را نسبت به صورتهای مالی که دارای اشتباه با اهمیت است اصلاح نماید.

*انواع ریسک حسابرسی:1) ریسک نوع آلفا(رد نادرست)،2) ریسک نوع بتا(پذیرش نادرست)

1) ریسک نوع آلفا(رد نادرست):یعنی اینکه صورتهای مالی به نحو منصفانه ومطلوب تهیه شده ولی حسابرس نظرغیرمقبول ارائه می دهد.این ریسک کارایی وصرفه اقتصادی حسابرس را مورد تردید جدی قرار می دهد.

2) ریسک نوع بتا(پذیرش نادرست):یعنی اینکه صورتهای مالی به نحو منصفانه ومطلوب تهیه نشده ولی حسابرس نظرمقبول ارائه می دهد. این ریسک اثر بخشی حسابرس را مورد تردید قرار می دهد.

در طول انجام یک حسابرسی عملیات بایستی بگونه‌ای برنامه‌ریزی و اجراء شود که ریسک حسابرسی تا میزانی به حداقل برسد که حسابرسان بنا به قضاوت حرفه‌ای خود، آن میزان را برای ابزار اظهارنظر حرفه‌ای خویش مناسب ببینند. متدلوژی مورد عمل در حسابرسی مبتنی بر ریسک نیز در همین جهت مورد اجراء قرار می گیرد و شامل مراحل زیر است:

1) طراحی حسابرسی: در مرحله طراحی مهمترین کارهایی که بایستی صورت بگیرد عبارتست از; آشنائی با فعالیت تجاری صاحبکار و شرایط صنعت، انجام بررسی‌های تحلیلی، مستندسازی ارزیابی سیستم حسابداری. ارائه برنامه حسابرسی در جهت تعیین نوع، زمانبندی و میزان آزمونهائی که بایستی انجام شود، براساس جمع‌بندی نتایج بدست آمده و در حول سؤالات اصلی کنترل و در هر یک از چرخه‌های عملیاتی صورت می‌پذیرد.

2) ارائه برنامه

3) اجرای برنامه:اجرای برنامه به معنای بکاربردن یک سری از تکنیکهای حسابرسی جهت دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده (منعکس در برنامه) صورت پذیرفته و در نهایت براساس کل شواهد بدست آمده اظهارنظر نسبت به صورتهای مالی به شکل یک گزارش حسابرسی صورت میپذیرد.

4) گزارشگری

* اجزای ریسک حسابرسی:1) ریسک ذاتی؛2) ریسک کنترلی؛3) ریسک عدم کشف

1) ریسک ذاتی: هر فعالیت وموضوع آن فی النفسه دارای نوعی ریسک است.موضوع فعالیت شرکتها وماهیت آن به دنبال خود نوعی ریسک دارد.مثلا" فعالیت یک معدن سنگ نمک را با فعالیت یک معدن سنگ طلا را با هم مقایسه کنید،طبیعی است که ماهیت فعالیت یک معدن سنگ طلا دارای ریسک بیشتری است،ماهیت حسابهای یک شرکت نیز چنین وضعیتی دارند.طبیعی است که ریسک اقلامی مانند وجوه نقد و حساب بانک بسیار بالاتر از مواردی مانند زمین،ساختمان وماشین آلات است.بنابرابن ریسک ذاتی را چنین تعریف می کنیم: احتمال خطر تحریف در مانده یک حساب،گروه معاملات مربوط به آن حساب یا گروه حسابهایی که درغیاب کنترلهای داخلی ممکن است رخ دهد.ریسک ذاتی به ترتیب در وجوه نقد،حسابهای برآوردی مانند استهلاک و ذخایر بیشتر از سایر حسابها است. لازم به ذکر است ریسک ذاتی در مرحله برنامه ریزی ارزیابی می شود.

2) ریسک کنترلی: میزان صحت و قابلیت اتکا صورتهای مالی بستگی کامل به کنترلهای داخلی مستقر در واحد اقتصادی دارد.هر چه کنترلها موثرتر و قوی تر باشد،حسابرس نسبت به صورتهای مالی بیشتر اعتماد می کند بالعکس هرچه کنترلها ضعیفتر باشد،ضریب اشتباه بیشتر می شود..بنابرابن ریسک کنترلی را چنین تعریف می کنیم: احتمال خطر تحریف در مانده یک حساب،گروه معاملات یا گروه حسابها به نحوی که کنترلهای داخلی قادر به کشف آن نباشند.بر همین اساس هر چه کنترلهای داخلی قوی باشد،ریسک کنترلی ضعیف (کم) می باشد وبلعکس هرچه کنترلهای داخلی ضعیف باشد، ریسک کنترلی افزایش می یابد.

3) ریسک عدم کشف:حسابرس ممکن است رسیدگی خود را به گونه ای مناسب وصحیح طراحی نکرده باشد و یا در رعایت و اجرای استانداردها سهل انگاری کرده باشد. بنابراین ریسک عدم کشف را چنین تعریف می کنیم: احتمال اینکه حسابرس با انجام آزمونهای خود موفق به کشف تحریف در مانده حسابها،گروه حسابها یا معاملات نشود.

نحوه محاسبه کل ریسک حسابرسی به صورت زیر می باشد:

ریسک ذاتی * ریسم عدم کشف * ریسک کنترلی = ریسک حسابرسی

0

مسئولیت حسابرسان در عصر تجارت جهانی

سقوط همراه با تقلب شرکتهای انرون، ورلدکام و پارمالات باعث بدنامی یکی از بزرگترین موسسات حسابرسی جهان (آرتورآندرسن) و اضمحلال آن شد. بررسی اجمالی تقلبات گسترده در بازار جهانی نشاندهنده گسترش فساد و تقلب در اداره امور بنگاههای اقتصادی می­باشد. از آنجا که اعتباردهی گزارشات مالی بنگاههای اقتصادی توسط حسابرسان مستقل صورت می­گیرد نقش و مسئولیت حسابرسان در چندساله اخیر موضوع محوری بازارهای سرمایه بوده است. بی­شک خبرگان اقتصادی جهان بر این باور هستند که بازار رقابتی محض که بدون نقش نظارتی دولت توسعه فراملی یافته و در ذات خود تقلب، رشوه و فساد را بهمراه خواهد داشت لذا برجسته کردن نقش حسابرسان بدون توجه به این مهم نوعی ساده­انگاری محض به شمار می­­رود. از اولین بحران جهانی بازار سرمایه در سال 1329 که در امریکا رخ داد بحث چگونگی نظارت و کنترل بر بازار سرمایه بالا گرفت. واقعیت آن است که در اوایل ظهور حسابداری صاحبکاران (مدیران و سهامداران بزرگ) سعی بر محرمانه نگه­داشتن اطلاعات مالی داشتند و حسابرسان در جهت دسترسی به بسیاری از مدارک و شواهد مورد نیازشان از قبیل قراردادهای بیمه، موجودیهای پایان دوره یا صورتجلسات هیأت مدیره با مشکل مواجه می­شدند (نگاه کنید به مشکلات فعلی حسابرسان کشور) و بهمین علت حدود دو سوم حسابرسیها در آن دوران احتمالاً منجر به کشف تخلف می­شد. در دهه 1950 که رشد سرمایه­داری به عنوان عارضه پس از جنگ دوم جهانی فراگیر شد نقش حسابداران در بازارهای جهانی تغییرات عمده­ای کرد. البته یک ضرورت اجتماعی – اقتصادی بود زیرا در سال 1940 صرفاً چهار میلیون سهامدار در امریکا وجود داشت که همین رقم در سال 1952 به هفت میلیون، در سال 1962 به 17 میلیون در سال 2004 به رقمی حدود 90 میلیون نفر رسیده است.

0

منابع آزمون کارشناسی ارشد حسابداری + ضرایب مواد امتحانی

دروس عمومی)

ریاضیات و آمار (ضریب 3 - 40سوال):

ریاضیات:

ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت (دکتر ناصحی فر)

ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت (دکترجمشید صالحی صدقیانی)

ریاضیات در مدیریت, اقتصاد و حسابداری (دکتر مسعود نیکوکار)

ریاضیات در مدیریت وحسابداری (امید محمودیان)

تستهای ریاضی کارشناسی ارشد (هادی رنجبران)

آمار:

آمار و کاربرد ان در مدیریت (دکتر ناصحی فر)

آمار و کاربرد ان در مدیریت1 و 2 (دکتر عادل آذر و مومنی - انتشارات سمت)

آمار و کاربرد ان در مدیریت1 و 2 (دکتر جمشید صدقیانی)

تستهای آمار و کاربرد ان در مدیریت کارشناسی ارشد (هادی رنجبران)

تستهای آمار و کاربرد ان در مدیریت کارشناسی ارشد (انتشارات سنجش تکمیلی)

زبان عمومی و تخصصی (ضریب 2 -30 سوال)

زبان عمومی:

گرامر: Grammar for toefl- مسعود آریا نیا - عباس فرزام)

لغات: 504 Absolutely words for toefl -Essential words for toefl)

زبان تخصصی:

حسابداری میانه - Intermediate Accounting (KIESO - MOSICH)

حسابداری صنعتی - Cost Accounting (HORNGREN & ALL…)

حسابداری پیشرفته - Advancesd Accounting (LARSEN)

تستهای کارشناسی ارشد زبان تخصصی حسابداری (دکتر باقر زاده)

کتاب - Common mistakes in English

زبان تخصصی حسابداری (1 و 2) - (عبدالرضا تالانه - انتشارات کیومرث)

زبان تخصصی حسابداری - (داوود اقوامی - انتشارات سمت)

——————

دروس تخصصی)

حسابداری مالی (ضریب 3 - 30 سوال):

استانداردهای حسابداری ایران (نشریه 160)

صورتهای مالی اساسی (فصل اول نشریه 76)

حسابداری موجودی کالا (نشریه 80)

حسابداری دارائیهای ثابت/ اموال, ماشین آلات و تجهیزات (نشریه 67)

حسابداری استهلاک (نشریه 90)

حسابداری سرمایه گذاری در سهام و سایر اوراق بهادار (نشریه 117)

حسابداری شرکتهای سهامی (نشریه 94)

حسابداری پیمانکاری (نشریه 51)

شرکتهای تضامنی (پیشرفته 1 - حسن همتی)

مشارکت مخصوص /شرکتهای عملی (پیشرفته 1 - حسن همتی)

کالای امانی /حق العمل کاری (پیشرفته 1 - حسن همتی)

فروش اقساطی (پیشرفته 1- حسن همتی)

اجاره ها (مباحث جاری در حسابداری - حسن همتی)

حسابداری شعب (پیشرفته 1 - حسن همتی)

حسابداری تغییر قیمتها / تورمی (پیشرفته 1 - حسن همتی)

صورتهای مالی تلفیقی (نشریه 120 - دکتر شباهنگ)

صورتهای مالی تلفیقی از تئوری تا عمل (دکتر محسن خوش طینت)

صورتهای مالی تلفیقی کاربردی (دکتر محسن خوش طینت)

گزارشگری بخشها (پیشرفته 1- حسن همتی)

حسابداری مالی - جلد اول (یدالله تاری وردی)

حسابداری مالی جلد 1 و 2 (ایرج نوروش و کرمی و …)

حسابداری میانه 1 - (چستین و فلاهرتی و … * ترجمه: نوروش و کرمی و …)

حسابداری میانه جلد 1 (دکتر موسی بزرگ اصل - انتشارات سازمان حسابرسی)

مجموعه پرسشهای چهار گزینه ای حسابداری میانه CPA 2004 و استانداردهای حسابداری ایران (دکتر مرادزاده فرد - ضیاءالدین مجدی - انتشارات کیومرث)

مجموعه پرسشهای چهار گزینه ای استانداردهای حسابداری (دکتر عثمانی و جمشید اسکندری - انتشارات کیومرث)

حسابداری میانه 1 و 2 جمشید اسکندری

حسابداری صنعتی (ضریب 2 - 30 سوال):

حسابداری صنعتی 1 (دکتر عرب مازار - پیام نور)

حسابداری صنعتی 1و 2 و 3 (دکتر اعتمادی - انتشارات سنجش تکمیلی)

حسابداری صنعتی 1و 2 و 3 (مجموعه سوالات حسابداری صنعتی 2002 CPA- علی مصدر)

حسابداری صنعتی (رضا درگاهی)

حسابداری صنعتی جلد اول (دکتر عثمانی و استاد قاسم زاده - انتشارات ترمه)

حسابداری صنعتی 1 و 2 و 3 تالیف جمشید اسکندری

حسابرسی (ضریب 2 - 30 سوال):

اصول حسابرسی جلد 1 و 2 (نشریه های سازمان حسابرسی 87 و 105)

اصول حسابرسی (دکتر آقائی و نژاد فهیم - انتشارات سنجش تکمیلی)

سوالات چهار گزینه ای حسابرسی AICPA (گارو هوانسیان فر)

سوالات چهار گزینه ای CPA (نشریه 154 سازمان حسابرسی)

مجموعه پرسشهای چهارگزینه ای حسابرسی (کوروش امانی و فاضلی - کیومرث)

تستهای استانداردهای حسابرسی تالیف جمشید اسکندری

حسابرسی 1 و 2 تالیف جمشید اسکندری

سایر منابع مورد نیاز:

کتابهای سنجش تکمیلی (حسابرسی -صنعتی -آمار- مالی)

جزوه درسی حسابداری میانه (دکتر مراد زاده - دانشگاه علامه طباطبائی تهران)

جزوه درسی حسابداری پیشرفته 2 (دکتر محسن خوش طینت - علامه طباطبائی)

جزوه درسی حسابداری پیشرفته (دکتر اسدی - علامه طباطبائی)

جزوه درسی حسابداری پیشرفته 1 و 2 (دکتر باغومیان - شهید بهشتی تهران)

جزوه درسی حسابداری صنعتی 1و 2 و 3 (دکتر عثمانی - شهید بهشتی)

مجموعه پرسشهای چهار گزینه ای کارشناسی ارشد حسابداری (پردازش)

مجموعه پرسشهای چهار گزینه ای کارشناسی ارشد حسابداری (دکتر نوروش و …)

مجموعه پرسشهای چهار گزینه ای کارشناسی ارشد حسابداری (علی مصدر -مرادزاده و … - انتشارات کتابخانه فرهنگ)

مجموعه پرسشهای چهار گزینه ای کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی (اکبر کنعانی - احمد محمود زاده - انتشارات فروزش)

توجه: تمام منابع صرفا پیشنهادی می باشد.